Jouw privacy en onze cookies


Privacybeleid

Als privacy echt belangrijk is voor jou, dan draag je er best zo veel mogelijk zelf zorg voor. Gooi niet heel je leven op het internet. Ga niet in op elke uitnodiging op sociale netwerken. Installeer een goede virusscanner. Lees de gebruiksvoorwaarden van apps en software. Je kan en moet veel zelf doen om jouw privacy te beschermen.

Daarnaast dragen ook wij zorg voor de bescherming van jouw persoonsgegevens die in ons bezit zijn, of komen. Over het hoe, wat, waarom, hoe lang, wanneer lees je hieronder meer.

Met “jou” bedoelen we:

Met “ons” bedoelen we:

Alfapixel bv
Philipssite 5, bus 1
3001 Leuven
België

btw-nummer: BE0837624001
RPR: Leuven, België

Met persoonsgegevens bedoelen we:

Alle gegevens die aan jou gekoppeld kunnen worden en die we niet gewoon in onze hoofden opslaan, maar ergens in een database. Een Excel sheet, of een adressenlijst, of software, zoals facturatie software, of een adressenbestand, onze mailbox, telefoons enz. Kortom, digitale of fysieke dragers van jouw persoonsgegevens.

En dat valt allemaal redelijk mee. We hebben ook niet van elke klant, of prospect alle gegevens. Maar als we er hebben, kan dat het volgende zijn:

  • Je voornaam & familienaam
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres
  • Eventueel jouw adres

Voldoende info dus om contact op te kunnen nemen met jou NADAT jij ons deze gegevens hebt bezorgd. We doen namelijk niet aan direct marketing. Nog niet, want dat kan veranderen. Maar als het zover is, lees je dat hier wel in deze verklaring.

Op het ogenblik dat jij ons gegevens van jezelf overmaakt, kunnen we die te bewaren, of niet. We houden je gegevens dus even bij en dat kan tot 5 jaar duren. Zolang bewaren we namelijk gegevens van mensen die ons benaderd hebben, maar geen klant zijn geworden. Daarna gaat die info onvermijdelijk de digitale prullenmand in.

Word je wel een klant? Dan houden we jouw gegevens nog wat langer bij. Je ontvangt dan namelijk ook facturen. Wettelijk gezien dienen we die 7 jaar te bewaren. Voor jouw facturen gebruiken we geen persoonlijke gegevens, maar enkel jouw bedrijfsgegevens die je ons bezorgt hebt, of die sowieso publiekelijk beschikbaar zijn op jouw website, het Staatsblad, het register van ondernemingen enz.

Jouw bedrijfsadres, btw-nummer telefoonnummer van je zaak, algemeen e-mailadres (info@, contact@, sales@, admin@…) zijn overigens geen persoonsgegevens. Hiervoor hoef jij geen expliciete toestemming te geven aan ons om ze te mogen bewaren. Die gegevens staan ook allemaal zichtbaar op je website, in het register van ondernemingen, het staatsblad enz. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij hier onachtzaam mee zouden omgaan.

Wat we ook nooit doen is jouw gegevens doorverkopen aan derden. Dit is verschillend van delen met derden, want dat doen we soms wel. Als jij jouw facturen bijvoorbeeld niet zou betalen, geven we je gegevens door aan een incassobureau. Deze gegevens zijn jouw bedrijfsgegevens, maar ook vertrouwelijke info, zoals het bedrag op de factuur.

Een ander voorbeeld is onze boekhouder. We huren hem en zijn team in omdat ze hun werk meer dan uitstekend doen. En boekhouding echt niet ons ding is. Maar om hun werk te kunnen doen, moeten ze de facturen verwerken. Als jij een leverancier bent en op jouw facturen persoonlijke gegevens zet, dan komen die bij onze boekhouder terecht.

E-mails en andere elektronische communicatie bewaren we 5 jaar. Voor e-mail maken we gebruik van G-suite. De business versie van Gmail.

Gegevens die jij ons in het kader van een specifieke opdracht zou bezorgen en die gevoelig is, zoals bijvoorbeeld de FTP login van je webshop, of de login gegevens van jouw social media profiel, analytics of andere platformen, bewaren we veilig en enkel tijdens de periode die nodig is om de opdracht te kunnen vervullen.

Voor dit soort opdrachten en gegevens overdracht, stellen we overigens eerst met jou netjes een verwerkersovereenkomst op. Dat is de enige manier om zowel jou als on in te dekken tegen mogelijke datalekken, of klachten.

Jouw rechten

Je weet nu welke gegevens wij van jou bijhouden, waarom we dat doen en hoelang we dat doen. Maar dat neemt niet weg dat jij geen rechten zou hebben over die gegevens.

Wijzigen

Ben je van naam, e-mail, adres, telefoonnummer veranderd? Dan heb jij het volste recht om ons dat te laten weten. We zullen het nodige doen om dat in ons adressenbestand en wanneer nodig, in andere documenten aan te passen.

Opvragen

Wil je weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben? Stuur ons dan een aangetekende brief met een kopie van jouw paspoort. Enkel op die manier kunnen wij zeker zijn dat jij de rechtmatige aanvrager bent van jouw gegevens. Wij bezorgen jou dan per post binnen 30 kalenderdagen een overzicht van de persoonsgegevens die we eventueel in ons bezit zouden hebben.

Verwijderen

Je hebt het volste recht om door ons vergeten te worden. Je kan je verzoek op dezelfde manier tot ons richten als hierboven vermeld: aangetekende brief, kopie van paspoort. We bevestigen binnen de termijn van 30 kalenderdagen per weerkerende post jouw verzoek.

Let op:

Alle gegevens die wij zelf wettelijk moeten bewaren, hetzij voor disputen, financiële of gerechtelijke redenen, vernietigen wij niet. Als je m.a.w. ons zou verzoeken om jouw facturen jonger dan 7 jaar geleden te verwijderen, dan mogen we dat wettelijk gezien niet . Dat geldt zowel voor klanten als leveranciers.

Digitale communicatie, zoals via e-mail en sms/mms, bewaren we voor een periode van maximaal 5 jaar. Je kan ons altijd een digitale kopie aanvragen van die communicatie, maar afhankelijk van de hoeveelheid bewaarde berichten, kan onze responstijd om jouw verzoek in te willigen, tot 90 kalenderdagen in beslag nemen.

Vragen of twijfels?

Heb je vragen of twijfels? Of ben je het niet eens met de wijze waarop wij met jouw privacy omgaan? Laat het ons weten.

Of je kan je wenden tot:
Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel / www.privacycommission.be.


Cookie beleid

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op je computer of smartphone geplaatst worden door websites die je bezoekt. Deze website plaatst ook cookies. Nu zijn er heel veel verschillende cookies, dus we lichten dit kort toe.

Meer informatie over cookies vind je o.m. hier: allaboutcookies.org

Beschrijving van de cookies

We gebruiken verschillende soorten cookies op deze site voor de volgende doeleinden:

Functionele (noodzakelijke) cookies

Dit soort cookies zijn noodzakelijk om deze website te doen functioneren zoals wij ze bedoeld hebben. Je kan deze niet uitzetten, maar dat hoeft ook niet omdat ze geen persoonlijke gegevens bevatten, of delen met derde partijen.

CookieOmschrijving
wordpress_test_cookieDeze cookie is enkel om na te gaan of jouw browser zo ingesteld is dat we cookies kunnen plaatsen, of niet.
Bewaartijd: de duur van jouw bezoek aan deze website.
wpSGCacheBypassDe bedoeling van deze cookie, waarin geen persoonlijke gegevens staan, is om onze website sneller te kunnen inladen aan jouw kant.
Bewaartijd: 1 minuut.

Persoonlijke voorkeuren

Dit soort cookies onthoudt jouw voorkeuren. Als je bijvoorbeeld klikt op “Ik ga akkoord” voor onze cookies, dan krijg je een cookie die jouw cookie voorkeuren onthoudt. Kom je daarna nog eens terug, dan krijg je diezelfde vervelende melding een tijdje niet meer. Als je ondertussen jouw cookies wist, dan krijg je opnieuw die vraag gesteld.

CookieOmschrijving
CookiePlusCookiesAcceptedMet deze cookie, waarin geen persoonlijke gegevens staan, onthouden we jouw voorkeurinstellingen voor cookies.
Bewaartijd: 45 dagen

Analytische cookies

CookieOmschrijving
_ga_gtag_UADeze cookie wordt geplaatst door Google. Het laat ons toe om in Google Analytics rapporten van anonieme gegevens van websitebezoekers te raadplegen. Het bevat geen persoonlijke gegevens, maar wel een willekeurig en unieke ID om jou van andere website bezoekers te onderscheiden.
Bewaartijd: 1 minuut.
_gaNog een cookie van Google Analytics om gebruikers te identificeren op onze website. We gebruiken een gelimiteerde versie van Google Analytics voordat je cookies aanvaardt. Alle gegevens zijn geanonimiseerd en marketingfuncties zijn uitgeschakeld.
Bewaartijd: 2 jaar
_gidDeze cookie is van Google Analytics. Het bevat gegevens over hoe bezoekers een website gebruiken. De data helpt om analytische rapporten over de prestaties van deze website aan te maken. De cookie verzamelt o.m. het aantal website bezoekers, van welke bron ze komen, en welke pagina’s ze bezoeken.

Voor prestatiegerichte doeleinden gebruiken we cookies om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze websites gebruiken. In het bijzonder gebruiken we hiervoor Google Analytics van Google. De gegevens die doorgegeven worden zijn anoniem en laten ons niet toe om jou als persoon aan jouw websitebezoek te koppelen.

Marketing cookies

Dit soort cookies worden geplaatst door derde partijen.

CookieOmschrijving
_IDEDeze cookie wordt geplaatst door DoubleClick voor advertentiedoeleinden. De cookie houdt je bezoek aan op deze website bij. Wanneer je een andere website bezoekt, kan het zijn dat je van ons advertenties te zien krijgt. Daarnaast houdt de cookie de prestaties van onze advertenties bij.
Bewaartijd: 1,5 jaar
Meer informatie vind je hier: www.google.com/policies/privacy/partners/
_test_cookieDeze cookie van DoubleClick controleert of je browser cookies toelaat of niet.
Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies

Verankerde inhoud

Deze website verwijst soms door naar andere websites via een aanklikbare link. Bij een bezoek aan andere websites is het mogelijk dat deze websites ook cookies aanmaken. Voor meer informatie over het creëren van cookies
op die websites, kan je best het cookie en privacybeleid van die websites raadplegen. En zo blijf je natuurlijk wel een tijdje bezig.

TENZIJ…

Je cookies blokkeert op je browser. Hoe je dat doet, kan je via de links hieronder ontdekken.

De inhoud van deze pagina kan en zal zeker nog gewijzigd worden. Merk je op onze site andere cookies dan degene die hierboven vermeld zijn? Meldt het ons via e-mail.

PS: IP-adres

Hackers blokkeren we. Het IP adres sturen we zonder toestemming door naar diensten die dit soort info verzamelen om andere websites te beschermen tegen deze niet zo nobele bezoekers.

Dus, kom jij hier langs om te proberen deze website te hacken, dan geef je ons altijd toestemming om jouw IP adres te delen met derden, zelfs buiten de EER.

Historiek van deze pagina

Datum van eerste publicatie: 01/05/2020

Datum laatste wijziging: 26/10/2020

Het is perfect mogelijk en denkbaar dat we in de toekomst wijzigingen aan ons cookie- en privacybeleid zullen doorvoeren. In dat geval passen we ook deze tekst aan. Wil je op de hoogte blijven van aanpassingen en heb je ooit een offerte aangevraagd, of ben je klant / leverancier? Laat iets weten en wij houden je via e-mail op de hoogte.